Vær kaptajnen på dit eget skib og oplev mere indre ro og glæde i dit liv.

Jeg synes det er en god metafor, at være kaptajnen på eget skib. Altid at stå ved roret og selv styre dit skib, fordi du er kaptajnen, der skal styre dit skib sikkert i land og ikke andet.

Du skal ikke være nede hos kokken og hjælpe ham med at skrælle kartofler eller vaske dækket. Nej, for mens du gør det, så er der ikke nogen ved roret til at styre dit skib og så kommer det på afveje, Så din opgave på skibet, er at stå ved roret og styre skibet sikkert i land – eller oversat, så styrer du dig selv sikkert i land, ved at gøre det du skal – nemlig at være kaptajnen i dit eget liv..

Se dig selv som kaptajnen i dit eget liv. Du er centrum i dit eget liv. Den vigtigste person – hovedpersonen og ikke andre skal spille hovedrollen mens du bliver tildelt en birolle i dit liv. Det går ikke.

Kender du til det, når du er for meget ude og mærke og hjælpe andre, så kan du ikke på samme tid være inde i dig selv, og på den måde kan du miste dig selv. Ikke fordi du ikke skal være hjælpsom, men hvis det er på bekostning af dig selv, så er det for meget. I sær hvis du ikke tager udgangspunkt i, om du vil det eller ej eller bare gør det fordi det forventes af dig og ikke fordi du har lyst.

Som jeg tidligere har skrevet i min blog, så øv dig i at sige til og fra ud fra hvad der er bedst for dig. Det er altid en afvejning af, at du for det meste gør det der er godt for dig selv og til tider, må du måske gøre lidt som du ikke lige har lyst til. Forskellen er, at du bevidst vælger hvad der er bedst for dig selv.

Hvis du hele tiden er hjælperen eller den der ordner alt, så fjerner du dig fra dig selv og til sidst kan du ikke mærke dine egne behov og mister dermed dig selv. Du vil kunne opleve at du bliver udtømt –  det er fordi der skal være balance mellem at give og modtage. Husk du er centrum i dit eget liv – kaptajnen på dit eget skib. Når du opfatter dig selv som en af de vigtigste personer i dit liv, så vil du også opleve en indre ro og mere glæde i dit liv og vil kunne give uden af blive udtømt…

Det ligesom i flyet – hvis der er brug for iltmasken, så skal du først give dig selv ilt, for uden ilt kan du ikke at hjælpe andre.. Så for at kunne være noget for dig selv og andre, så skal du selv være fyldt op…

Held og lykke med at øve dig!

FÅ GODE RÅD TIL AT

HJÆLPE DIG SELV!

 

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og modtag automatisk i din mail, mine sidste nye boost...

Jeg vil løbende sende dig gode råd og input, som kan være med til at bevidstgøre og hjælpe dig.

Venligst - henvis andre til min hjemmeside, hvis du mener de kan få glæde af nyhedsbrevene eller hvad jeg ellers kan tilbyde..

Du er nu tilmeldt!